perjantai 28. toukokuuta 2010

Väärin harrastettu

Päätin jokin aika sitten, että muutaman vuoden aikana aion opetella tunnistamaan ainakin sata Suomessa tavattavaa lintulajia, mieluusti enemmän. Kuvittelin, että kun liittyisin lintutieteelliseen yhdistykseen, saisin helpommin tietoa ja pääsisin vaikkapa retkille, joilla voisin viisaampien opein edetä tunnistamisen opettelussa.

Liittymislahjaksi yhdistykseltä sain lintuharrastusoppaan Kuukkelin kaltaiset, jonka luettuani tunsin itseni huonoksi ihmiseksi.

Olen huono lintuharrastaja. En ole pitänyt kaikista linturetkistä lukua, saati merkannut "havikseen" vallinnutta säätilaa tai lintujen nimiä tieteellisillä nimillä, ilmansuunnatkin ihan sekaisin. Ei taida Pulmusesta tulla tällä tyylillä ornitologia, vaikka ystävät jo tälläkin tasolla (retki ehkä kerran viikossa, keväällä enemmän) piikittelevät hurahtamisesta.
***
Lintuharrastus ei ole ainoa, jossa olen törmännyt 'oikein harrastamisen' vaatimukseen. Bändin fani ei ole hyvä fani, ellei kritiikittömästi ylistä kaikkea bändin tekemää. Jalkapallokannattaja ei ole kannattaja eikä mikään, ellei muista ulkoa kaikkia suosikkiseuran avauskokoonpanon pelaajia vuodesta -63, eikä valokuvaamista kehtaa sanoa harrastavansa, ellei kuljeta mukana parin tonnin järkkärikamoja.
***
Suivaantuneena bloggasin 'väärin' - jätin linkittämättä ja kerronpa uhallani senkin, että tätä kirjoittaessani kuuntelin Spotify:sta mm. Tears for fearsin Everybody wants to rule the worldin, Righeiran Vamos a la playan, Pseudo Echon Funky townin ja nyt aion mennä Alice Cooperin Poisonin seuraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti